22.3. – 26.5.2019 Manual, VB-valokuvakeskus (group exhibition)

Manual

MANUAL

Petri Anttonen, Jari Eklund, Yehia Eweis, Jenni Haili, Tiina Itkonen, Tuukka Kaila, Petri Kuokka, Raakel Kuukka, Viivi Nieminen ja Sanni Seppo

22.3. – 26.5.2019
VB-keskus
Kuninkaankatu 14-16, Kuopio
Avoinna: ti-su klo: 12 – 18

Manual-näyttely VB-valokuvakeskuksessa on ainutlaatuinen yhteistyöprojekti kymmenen eri valokuvaajan kesken, jonka myötä katsoja pääsee tutustumaan valokuvaajan omaan työmiljööseen ja -tapoihin heidän työnsä tuloksien kautta. Näyttely kuvastaa niin valokuvataiteen tiloja ja tapoja kuin kuvaajien arkielämää ja heidän työpohdintojaan. Esiin nousee erityisesti se miten voimakkaasti valokuvaajan työ on kietoutunut heidän muuhun elämäänsä, esimerkiksi heidän perheidensä vilahtaessa luonnollisesti näyttelyn kuvissa. Samoin valokuvien kehitysprosessi ja niiden esillepano ympäristöön nähden ovat voimakkaana teemana. Miten valokuvan kehittämiseen kuluvat luonnolliset voimavarat voidaan oikeuttaa suhteessa siihen arvokkaaseen tietoon, jota kuvat muille ihmisille välittävät?

Näyttely on järjestetty Värinä-osuuskunnan jäsenten keskeisen yhteistyön tuloksena. Niin prosessista kuin kuvavalinnoistakin on keskusteltu yhdessä, mikä on tuonut yhteisöllisyyttä usein hyvin yksilölliseen valokuvaajan työnkuvan näyttelyn yhteydessä. Valokuvaajat kutsuvat meidät lähelleen ja intiimisti iholleen tässä ainutlaatuisessa näyttelyssä.

Värinä – Manual kutsu