8.2. – 26.5.2013, Valon houkutus, Lahden taidemuseo (group exhibition)

Lahden taidemuseo Valon houkutus
Valon houkutus, valokuvataiteen ryhmänäyttely

Tervetuloa ryhmänäyttelyyn Lahteen!

Valon houkutus – Valokuvataidetta 2013
8.2. – 26.5.2013

Lahden taidemuseon näyttelyvuosi 2013 avautuu upeasti tuoreen suomalaisen valokuvan voimalla. Valon houkutuksessa on esillä yhteensä 89 teosta 63 taiteilijalta ympäri Suomen. Valokuvavedosten lisäksi kokonaisuudessa nähdään videoteoksia, installaatioita ja 3D-kuvia. Kaikki teokset ovat syntyneet 2010–2012 aikana.

Vapaaseen hakuun perustuvaan näyttelyyn saapui 580 teosehdotusta 220 taiteilijalta, joista kolmihenkinen jury valitsi esille tulevat työt. Juryyn kuuluivat valokuvataiteilijat Ulla Jokisalo ja Ari Kakkinen sekä museon edustajana näyttelypäällikkö Ville-Matti Rautjoki.

Valon houkutus -näyttelyn teokset koskettelevat yhteiskuntamme ajankohtaisia asioita ja ilmiöitä monipuolisesti: luonto, rakkaus, ilo, suru ja absurdi huumori ohjaavat mielikuvituksemme näkyvän kuvapinnan tuolle puolen. Voimakas ja hento, iso ja pieni, värikäs ja mustavalkoinen luovat mielenkiintoiset kontrastinsa kokonaisuuteen. Myös vanhoilla valokuvausmenetelmillä kuvatut teokset nostattavat omalta osaltaan yllättäviä jännitteitä digitaalisen ajan valtavirtaan.

Valon houkutus -näyttely jatkaa Lahden taidemuseon tuoreimman nykytaiteen esittelysarjaa valokuvataiteen osalta. Se on luonteva jatko vuosien 2008 Uusi maalaus ja 2011 Uusi veistos -näyttelyille ja niiden laajalle suosiolle.

Museossa järjestetään kevään aikana lisäksi Valokuvailtoja, joissa taiteilijat avaavat yleisölle näyttelyssä esillä olevaa ja muuta tuotantoaan.

Valon houkutus – valokuvataidetta 2013 toteutetaan yhteistyössä Lahden valokuvataide ry:n kanssa.