19.9.2021 Madam Lucida – henkivalokuvia, Tampere Steampunk Festival (performance)

PERUTTU

Madam Lucida vie katsojat henkimaailmaan, jossa vallitsevat salaperäiset henkivoimat. Te näette sitä, josta ainoastaan saduissa olette lukeneet. Eksperimentit syntyvät yleisön myötävaikutuksella. Koko seanssin ajan olette yllätytetty ja elätte selvittämättömässä salaisuuksien maailmassa. Tulkaa – nähkää ja ihmetelkää ”Henkivalokuvaa”. Useat ovat paljon kuulleet puhuttavan hengistä, vaan eivät ole heitä nähneet ja kuulleet, nyt on harvinainen tilaisuus omin korvin kuulla ja omin silmin nähdä ihmeellisiä henkiolentoja.

Esitykset Tampere Steampunk Festivaalilla (Finlayson TR2 4. krs):

VARATTU Sunnuntaina 19. p:nä syyskuuta 2021 k:lo 12.30 j. pp.
Sunnuntaina 19. p:nä syyskuuta 2021 k:lo 13.30 j. pp.

VARATTU Sunnuntaina 19. p:nä syyskuuta 2021 k:lo 14.30 j. pp.

VARAA PAIKKASI: kolmekollektiivi@gmail.com

Piletti: 1 paikka 50 €, 2 paikkaa 80 €, 3 paikkaa 100 €. 
Esityksen kesto noin 30 min.

Yksi valokuvatodiste jokaisesta esityksestä. Kukin osallistuja ja saa kuvasta oman ainoalaatuisen valokuvataideteoksen (13 x 18 cm hopeagelatiinivedos, joka valmistetaan katsojan läsnäollessa).

Spiritistiseen istuntoon eli seanssiin valmistautumien

Henkimaailman kohtaamiseen on käytävä puhtaana niin fyysillisesti kuin sielullisesti. Istuntoon tulevaa kehoitetaan pidättäytymään nautintoaineista viikkoa ennen seanssia.

Monet, aivan täydellä syyllä, kysyvät, onko spiritismi vahingollinen terveydelle. Siihen Madam Lucida vastaa myöntäen sekä kieltäen:
“Jos istunnossa henget ilmestyvät luoksemme, ja pidämme Jumalan silmiemme edessä, ja teemme kaiken häneen nimeensä, niin yhteys henkimaailman kanssa ei koskaan meitä vahingoita, päinvastoin, vahvistumme sekä ruumiillisesti ja henkisesti. Näin ollen, kutsumme henget yhteisvirrellä. Laulu ja soitto synnyttää harmoniaa ja hartautta mielissämme ja kohottaa ajatuksemme Jumalan luo.”

Henkien kutsumiseen osallistutaan laulamalla, resitoimalla tai lausumalla seuraava virsi:

Säv. & san. Marika Hyvärinen

Istunnossa kutsumme vain ystävällisiä henkiä. Osallistujalla on mahdollisuus asettaa hengelle kysymys, johon voidaan saada vastaus “kyllä” tai “ei”.

Jotkut ystävällisetkin henget saattavat mieltyä uuteen maalliseen tuttavuuteen istunnon aikana niin, että lähtevät heitä seuraamaan. Tästä syystä kehotamme osallistujia kulkemaan istunnon jälkeen kotiinsa eri reittiä kuin he normaalisti käyttävät.

Hetki henkien maailmassa eli henkien leikissä!

Katri Kovasiiven arvio: Kulttuuritoimitus.fi

Työryhmä:
Ohjaus, videot, valokuvat: Jenni Haili
Madam Lucida, vuorosanat: Anna Englund
Äänitehosteet, sävellys: Marika Hyvärinen

Esityksen toteutusta ovat tukeneet: Tuuve Aro, Taiteen edistämiskeskus