13. – 26.9.2021 Photo Festival Tampere (group exhibition)

Lielahden kartano
Tehdaskartanonkatu 38
33400 Tampere

Ma-su klo 10 – 18 paitsi su 26.9. klo 10-15
Avajaiset 12.9.2021, tervetuloa!

Photo Festival Tampereen valokuvanäyttelyissä on esillä kuvia Meeri Koutaniemeltä, Taneli Eskolalta, Janne Körköltä, Rami Hanafilta, Jenni Haililta ja erikseen valituilta näytteilleasettajilta.

Jenni Hailin Other I -kokonaisuuteen kuuluvat kuvat heijastelevat identiteetin, toiseuden ja pelon, mutta myös satujen ja leikkien maailmoja. Kuvissa voi nähdä viittauksia pelkoihin, ahdistaviin roolimalleihin sekä kuolemaan. Omat sisäiset kummituksemme puistattavat meitä eniten. Halu ylittää rajoja, jännittää turvallisesti ja paeta elämän tosiasioita ajavat leikittelemään salaperäisen ja tuntemattoman kanssa.  Nimi Other I on englanninnos latinankielisestä alter ego -käsitteestä. Se viittaa tavanomaisesta persoonasta poikkeavan toiseuden löytämiseen itsessä. Foneettisesti nimeen sisältyy myös viittaus silmään (eng. eye) .

Näyttelyn valokuvat on toteutettu pääasiassa historiallisilla, hitailla ja toisinaan vaikeasti hallittavilla menetelmillä: daguerrotypioina, märkälevyambrotypioina, hopeagelatiini- ja litovedoksina. Menetelmien kautta kuvissa yhdistyy menneisyys ja nykyhetki sekä todellisuus ja fiktio. Romanttisen estetiikan lisäksi sattumalla on aina sanottavansa kustakin kuvasta: Kaikenlaiset virheet ja odottamattomat ilmiöt ovat osa menetelmiä.